Liderul Organizatiei pentru Cooperare Economica si Dezvoltare a declarat miercuri ca nu vede niciun beneficiu potential pentru economia britanica daca votantii decid sa paraseasca UE la referendumul din iunie, transmite Reuters.

BrexitFoto: Captura YouTube

Angel Gurria a spus ca un raport OECD arata ca avansul economic al Marii Britanii va fi suferi in toate scenariile posibile daca Regatul paraseste blocul comunitar.

“Cel mai bun scenariu tot este mai rau decat ramanerea si cele mai proaste scenarii sunt cu adevarat rele”, a spus acesta intr-un discurs la celebra London School of Economics in ziua in care OECD a publicat raportul asupra impactului unui Brexit.

“Nu vedem niciun avantaj economic in niciun caz”, a apreciat Guria, facand referire la legaturi comerciale mai slabe, la investitii mai mici si la posibilitatea ca firmele sa se mute din Marea Britanie.

Raportul citat estimeaza ca parasirea Uniunii Europene il va costa pe muncitorul britanic mediu echivalentul unui salariu lunar panal in 2020.

OECD se alatura astfel unui cor de institutii economice ce avertizeaza impotriva Brexitului.

Gurria a i-a luat la tinta pe cei care fac campanie pentru iesirea din Uniune, acuzandu-i ca au creat o “amagire” pentru ca sustin ca tara va prospera in afara UE.