Parlamentul slovac a aprobat marti declaratia de politica generala prezentata de noul guvern condus de Robert Fico, aflat in convalescenta dupa o operatie pe inima, relateaza AFP, citata de Agerpres.

Din 142 de deputati prezenti, 79, cu trei mai mult decat minimum necesar intr-un parlament cu 150 de membri, au votat programul guvernului de coalitie cvadripartita, formata in urma alegerilor legislative din 5 martie in aceasta tara cu 5,4 milioane de locuitori.

Acest cabinet este considerat ca fiind fragil, dar este probabil sa guverneze cel putin pana in decembrie, Slovacia urmand sa preia presedintia semestriala a UE incepand din iulie. Un numar de 61 de deputati au votat impotriva programului si doi s-au abtinut. Robert Fico, 51 de ani, seful guvernului slovac pentru a treia oara, a fost operat cu cinci zile inaintea votului si se afla inca in spital. In programul sau, guvernul promite sa creeze 100.000 de noi locuri de munca pana in 2020 si sa reduca impozitele pe societati de la 22 la 21%.