Peste 800 de presupusi membri ai organizatiei Al-Qaida au fost ucisi in ofensiva militara lansata impotriva gruparii jihadiste in sudul Yemenului, a anuntat luni coalitia araba sub comandament saudit care opereaza in aceasta tara, transmite AFP, citata deAgerpres.

"Operatiunea s-a soldat (...) cu moartea a peste 800 de membri ai Al-Qaida si a unora dintre liderii lor si fuga altor" jihadisti din grupare, a mentionat comandamentul coalitiei intr-un comunicat publicat de agentia oficiala saudita SPA.

Ofensiva, desfasurata de armata yemenita sustinuta de "forte speciale din Arabia Saudita si Emiratele Arabe Unite", a fost destinata sa permita guvernului yemenit sa "preia controlul oraselor cazute in mainile Al-Qaida, mai ales Al Mukalla, considerat ca un bastion al gruparii", a adaugat comunicatul.

Fortele yemenite, sprijinite de avioane ale coalitiei arabe conduse de Riad, au cucerit duminica orasul Al Mukalla, resedinta provinciei Hadhramaut (sud-est), aflat in mainile Al-Qaida de la inceputul lui aprilie 2015, a informat un responsabil militar.