Un refugiar sirian ranit saptamana aceasta dupa ce a fost lovit de o masina de politie in tabara de la Idomeni, la frontiera greco-macedoniana, a murit, au declarat sambata pentru AFP surse spitalicesti.

Barbatul, in varsta de de 40 de ani, un kurd sirian blocat de peste doua luni cu familia sa in tabara unde sunt inghesuite peste 10.000 de persoane, in conditii mizere, a decedat joi in urma railor suferite la cap.

Potrivit politiei elene, refugiatul a lovit "in partea laterala a unei masini de politie" cazand de pe o schela situata in apropiere de cortul sau, fara a preciza cu ce viteza circula masina. In tabara de la Idomeni masinile au obligatia de a circula cu viteza foarte mica.

Incidentul a provocat o revolta: imigrantii au aruncat cu pietre intr-o duba de politie iar politia greaca a raspuns cu gaze lacrimogene.

Tensiunile ramane ridicate la Idomeni une refugiatii protesteaza aproape zilnic, cerand deschiderea granitei macedonene, inchise de la inceputul lunii martie dupa blocarea "rutei balcanice" folosite de refugiati pentru a ajunge in tarile din nordul Europei.

Vineri noaptea s-au produs in jurul taberei ciocniri intre imigrantii pakistanezi si cei afgani. Potrivit politiei elene, patru pakistanezi au fost evacuati la un spital dupa ce a fost raniti de cutite din lemn.

Un incident similar a avut loc sambata dimineata in portul Pireu, in apropiere de Atena, unde se afla peste 3.200 de migranti. Un refugiati in varsta de 18 ani a fost dus la spital pentru rani minore suferite in timpul confruntarilor cu un grup de afgani.