Presedintele american Barack Obama i-a rugat pe tinerii britanici sa nu intoarca spatele lumii, relateaza Reuters. Mesajul vine la o zi dupa ce a avertizat tara de riscurile unui vot pentru iesirea din Uniunea Europeana la referendumul din iunie.

Barack ObamaFoto: Agerpres/AP

"Vedem noi apeluri pentru izolare, pentru xenofobie", le-a spus Obama tinerilor adunati la un eveniment din Londra. "Cand vorbesc cu tinerii, ii implor, si va implor si pe voi, sa respingeti apelurile de a va retrage".

"Sunt aici sa va cer sa respingeri notiunea ca suntem prinsi de forte pe care nu le putem controla. Si vreau sa aveti o imagine mai optimista si mai atenta a istoriei", a adaugat presedintele SUA.

Adresandu-se unui numar de 500 de tineri britanici, Obama a glumit pe tema trecutului colonial al Marii britanii, spunand ca, in ciuda asa-numitei relatii speciale intre cele doua tari, SUA a avut candva certuri cu Marea Britanie insa s-au impacat.

Obama a raspuns la 10 intrebari, insa subiectul referendumului din 23 iunie din Marea Britaie pe tema apartenentei la UE nu a aparut in sesiune de intrebari si raspunsuri care a tinut peste o ora.