Barack Obama lauda, intr-un interviu acordat cotidianului german Bild, ceea ce numeste "atitudinea curajoasa" a cancelarului german Angela Merkel in criza refugiatilor. "Consider ca atitudinea cancelarului Merkel, precum si cea a multor germani, in criza refugiatilor a fost curajoasa", a apreciat liderul de la Casa Alba intr-un interviu acordat cotidanului german Bild, potrivit AFP.

Barack ObamaFoto: Captura Youtube.com

"Germania nu trebuie sa duca singura - sau impreuna cu cateva state - toata greutatea crizei", a mai spus Obama, adaugand ca "recentul acord dintre Uniunea Europeana si Turcia este un pas catre o impartire mai justa a acestei responsabilitati".

Barak Obama va vizita duminica salonul industrial de la Hanovra (nordul Germaniei) iar luni va participa la o reuniune informala cu Angela Merkel, presedintele francez Francois Hollande si cu premierii britanic si italian, David Cameron si Matteo Renzi. In cadrul intalnirii informale ar urma sa fie abordate "marile teme internationale".

Popularitatea Angelei Merkel s-a prabusit in urma pozitiei adoptate de cancelarul german in criza refugiatilor.

Uniunea Crestin-Democrata (CDU), partidul conservator al Angelei Merkel, a coborat anul acesta la cel mai scazut nivel in sondaje de la alegerile din 2013 incoace, cand Merkel a castigat cel de-al treilea mandat de cancelar al Germaniei.