Autoritatile bulgare au descoperit o imprimerie ilegala de bancnote euro si au confiscat circa 2,5 milioane de euro falsi, bani pe care falsificatorii intentionau sa-i expedieze in Spania, transmite agentia EFE, citata de Agerpres.

Potrivit Ministerului bulgar de Interne, imprimeria de bani falsi se afla la subsolul unei vile luxoase din satul Delianovti, in partea de nord a tarii, la circa 210 kilometri de Sofia.

In timpul operatiunii au fost arestati trei indivizi cu varste cuprinse intre 30 si 40 de ani, toti cu antecedente penale si condamnati deja pentru falsificare de bani, unul dintre ei fiind dat in urmarire internationala pentru un asemenea delict inca din anul 2014

Politia bulgara a intreprins aceasta actiune dupa ce a fost alertata de Interpol cu privire la un iminent transfer de bani falsi catre Spania in bancnote de 100 de euro contrafacute.

Au fost efectuate perchezitii si in alte doua sate vecine, unde s-au gasit de asemenea dispozitive si materiale pentru falsificarea de bani si documente.

Investigatia este in continuare in desfasurare si nu s-au dat alte detalii despre acest grup infractional.