Autoritatile americane au descoperit "cel mai lung tunel" folosit pentru pentru trafic de droguri identificat vreodata la granita dintre Mexic si California, scrie AFP.

Cu o lungime de circa 800 de metri si circa un metru latime, tunelul este echipat cu un lift, cu sistem de iluminare, sine de transport si sistem de ventilare, a declarat miercuri procurorul federal al Californiei, care a afirmat ca este "cel mai lung tunel gasit vreodata la granita dintre California si Mexic".

Acesta facea legatura intre o casa din Tijuana si un teren comercial din Otay Mesa, in San Diego, California, unde o iesire de 0,9 deschidere era mascata de un cos de gunoi.

Autoritatile au descoperit in tunel 743 de kilograme de canabis si in cosul de gunoi alte aproape 650 de kg. Ancheta a condus la arestarea a sase persoane, vineri, la San Diego, si o captura record de 6.350 kg de marijuana si peste o tona (1.017 kg) de cocaina.

"De la suprafata, putini oameni ar fi banuit ca traficantii transportau tine de cocaina si de marijuana in valoare de zeci de milioane de dolari", a comentat procurorul Laura Duffy.

In urma cu sase luni, autoritatile mexicane si americane au descoperit un tunel similar in aceeasi zona.