Numarul migrantilor si refugiatilor ce trec Marea Egee din Turcia spre Europa scade semnificativ, dar traficantii de persoane pot schimba rapid traseele asa ca autoritatile trebuie sa nu-si reduca prematur eforturile, a declarat joi seful NATO, potrivit Reuters.

Migranti (foto arhiva)Foto: Politia de Frontiera

Vorbind in capitala turca Ankara, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg a spus ca aceasta criza a migrantilor arata ca este nevoie de o rapida solutie pasnica in Siria.

Sprijinul oferit de Alianta Nord-Atlantica in Egee a ajutat la oprirea de traficanti de persoane si a redus fluxul de migranti.

“Pe baza informatiilor oferite NATO, Turcia ia masuri pentru a rupe modelul de afaceri al traficantilor de oameni. Si cifrele de la diferite organizatii internationale confirma ca numarul migrantilor si refugiatilor ce trec Marea Egee este acum in scadere semnificativa”, a spus Stoltenberg.

“Asta confirma ca eforturile noastre colective fac diferenta. Trebuie sa ramanem flexibili pentru ca traficantii de oameni isi pot schimba rutele foarte rapid”, a adaugat secretarul general al NATO.