O fotografie a Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii inconjurata de cei cinci stranepoti si cei mai tineri doi nepoti a fost data publicitatii pentru a marca impinirea a 90 de ani de viata ai reginei. Este una dintre cele trei fotografii realizate de celebrul fotograf Annie Leibovitz, scrieBBCNews online.

HotNews.roFoto: Hotnews

O alta fotografie speciala in care apar patru generatii din familia Windsor a fost difuzata miercuri in cadrul evenimentelor care marcheaza 90 de ani de viata ai Reginei. Alaturi de suverana apar fiul ei Charles, Print de Wales (67 de ani), baiatul cel mare al acestuia din casatoria cu Lady Diana, Printul William (33 de ani), precum si primul copil al acestuia, Printul George, care in luna iulie va implini trei ani.

Realizata in vara anului trecut, la Palatul Buckingham, de catre fotograful Ranald Mackechnie, este prima imagine care ilustreaza clar pozitia a treia pe care o ocupa in ordinea succesiunii la tron fiul lui William si Kate.

Joi, pe parcursul intregii zile vor avea loc manifestari in onoarea reginei, cel mai longeviv monarh al Marii Britanii. La Londra vor fi trase salve de tun, iar in Parlament va avea loc o ceremonie omagiala cu participarea premierului David Cameron.

Regina va face o baie de multime la Windsor si va primi drept cadou de aniversare un tort de portocale pregatit de Nadiya Jamir Hussain, castigatoarea emisiunii 'The Great British Bake Off'. Vineri, presedintele american Barack Obama si Prima Doamna Michelle Obama, se vor alatura Reginei pentru masa de pranz la Castelul Windsor. Regina are dedicate in fiecare an doua zile de sarbatoare: ziua de nastere la data de 21 aprilie si ziua ei oficiala, in a doua sambata a lunii iunie.

Casa regala a publicat de asemenea 90 de fotografii cu regina pentru a marca implinirea a 90 de ani de viata.