Printesa Sofia a Suediei, sotia lui Carl Philip, al treilea in ordinea succesiunii la tronul regatului scandinav, a nascut marti seara, la Stockholm, primul copil al cuplului, a anuntat Palatul regal, citat de AFP si DPA.

"Printesa Sofia a nascut un copil sanatos la 19 aprilie, la ora 18.25 (16.25 GMT) la spitalul din Danderyd", potrivit unui comunicat al casei regale care nu dezvaluie sexul copilului.

"Mama si copilul se simt bine", se mai mentioneaza in comunicat. Nou-nascutul este al cincilea nepot al cuplului regal din Suedia, potrivit Agerpres.

Sofia Hellqvist, de 31 de ani, a pozat cu sanii goi la varsta de 20 de ani cu un boa constrictor pentru o revista masculina, imagini pe care presa suedeza le-a publicat atunci cand a fost anuntata logodna cuplului, in iunie 2014.

Sofia Hellqvist si-a cunoscut momentul de glorie in 2005, cand a participat la reality-show-ul "Paradise Hotel".

Carl Philip, duce de Varmland, in varsta de 36 de ani, este al doilea copil al regelui Carl Gustaf al XVI-lea si al reginei Silvia. El este al treilea in ordinea succesiunii la tron, dupa printesa mostenitoare Victoria.

Trecutul printesei Sofia, care este foarte iubita de suedezi, nu a suscitat totusi vreo controversa majora, noteaza AFP.

In 2005, ea s-a mutat la New York, unde a facut studii de contabilitate. Apoi a fost instructoare de yoga si a chiar chelnerita, inainte de a reveni in Suedia.

Sofia Hellqvist a condus un ONG pentru copiii defavorizati din Africa de Sud, pe care l-a infiintat in 2010 dupa ce a lucrat ca voluntara in mai multe tari africane.

Ea a renuntat la aceasta activitate pentru a se concentra asupra rolului de printesa dupa ce s-a casatorit cu Carl Philip in iunie 2015.