Turcia trebuie sa indeplineasca toate criteriile necesare pentru calatoriile fara viza in Europa, a declarat marti presedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, intr-un discurs sustinut la Consiliul Europei, scrieEuronews.

"Turcia trebuie sa ideplineasca toate conditiile ramase, astfel incat Comisia sa poata adopta prounerea in lunile urmatoare. Criteriile nu vor fi atenuate", a anuntat Juncker.

Autoritatile de la Ankara au anuntat ca in cazul in care blocul comunitar nu va reusi sa adopte liberalizarea regimului vizelor pentru turci pana in luna iunie, Turcia nu va mai onora acordul privind migratia cu UE.

"Cred ca liberalizarea vizelor se va aplica din iunie. Daca acest lucru nu se intampla, evident nimeni nu se poate astepta ca Turcia sa-si respecte partea de intelegere", a declarat premierul Ahmet Davutoglu.

Luna trecuta, Turcia si UE au ajuns la un acord care vizeaza stoparea fluxului de migranti in Europa.

Conform acestuia, Turcia stopeaza fluxul de migranti ce pleaca din tara catre Europa, prin Grecia, iar in schimb va beneficia de relansarea procesului de aderare la UE si de liberalizarea vizelor.