Peste 28 persoane au murit si mai mult de 320 au fost ranite dupa un atac cu masina capcana in centrul capitalei afgane Kabul, revendicat de talibani, ce au anuntat acum cateva zile inceperea "ofensivei de primavara".

Explozie in centrul KabululuiFoto: Captura YouTube

UPDATE15.43Detonarea camionului-capcana a ucis 30 de persoane si a ranit alte 320, a spus un purtator de cuvant al ministerului de interne, citat de AFP.

Potrivit acestuia, dupa explozie, un al doilea atacator a reusit sa intre in complexul guvernamental si a intrat intr-un schimb de focuri intens cu fortele de ordine, inainte sa fie ucis.

12.28Numarul mortilor atacului talibanilor este de cel putin 28, a spus seful politiei din Kabul. Noul bilant al ministerului sanatatii arata ca peste 320 de persoane au fost ranite, cele mai mute fiind civili.

9.58Mai multe persoane au murit, peste 200 sunt ranite dupa atacul sinucigas cu bomba, a informat ministerul afgan al sanatatii, potrivit Reuters.

Printre cei prinsi in atac sunt civili si membri ai fortelor de securitate, iar numarul victimelor este asteptat sa creasca. Atacul a tintit o cladire ce gazduieste un serviciu de securitate ce protejeaza oficialii guvernamentali.

Dupa explozia masinii-capcana, au avut loc schimburi de focuri intre militanti si fortele de securitate.

Presedintia afgana a condamnat atacul de marti dimineata "in cei mai duri termeni posibil", anuntand ca un numar de persoane au murit sau au fost ranite.

In zona in care s-a produs explozia, se afla cladiri ale mai multor institutii printre care cele ale Misiunii NATO in Afganistan, Ambasadei SUA, Ministerului afgan al Apararii si Palatul Prezidential.

Atacul vine la cateva zile dupa ce talibanii au anuntat o "ofensiva de primavara", intensificandu-si atacurile impotriva fortelor afgane de securitate.