Francois Hollande ar pierde alegerile prezidentiale programate anul viitor, in cazul in care se decide sa candideze pentru un nou mandat, indiferent de cine va candida impotriva lui, se arata in sondajul de opinie TNS Sofres-OnePoint, publicat luni, scrie Mediafax.

Sondajul de opinie a masurat sansele lui Hollande impotriva potentialilor candidati din partea partidului conservator de opozitie, Les Republicans, si impotriva lui Marine Le Pen.

Astfel, in cazul in care fostul prim-ministru Alain Juppe, actualmente primarul orasului Bordeaux, ar candida, acesta ar castiga 35 de procente in prima tur, in timp ce Hollande ar lua doar 13 procente.

Impotriva fostului presedinte Nicolas Sarkozy, Hollande ar lua 16 procente si s-ar plasa pe locul trei, dupa Marie Le Pen si Sarkozy, in timp ce impotriva lui Francois Fillon, fost prim-ministru in timpul lui Sarkozy, Hollande ar obtine 16 procente din voturi, insa ar ramane pe a treia pozitie, dupa Marie Le Pen si Francois Fillon.

Doar 11% dintre votanti ar fi de acord cu candidatura lui Hollande, si chiar in randul sustinatorilor socialisti, numai 39% din acestia considera ca Hollande ar trebui sa candideze. Mai mult, 28% dintre francezi considera ca Partidul Socialist ar trebui sa fie reprezentat de ministrul Economiei, Emanuel Macron, desi acesta nu este un membru de partid, si recent si-a lansat propria miscare politica, En Marche.

Sondajul de opinie, la care au participat 1.011 de persoane din toata Franta, s-a desfasurat in perioada 15-16 aprilie.