Cel puțin 22 de civili și-au pierdut viața în bombardamente la Alep, unul dintre cele mai sângeroase bilanturi de la intrarea în vigoare a armistițiului între regim și rebelii din Siria, la sfarsitul lunii februarie, a anuntat duminică Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, citat de AFP.

Provincia Alep din nordul Siriei este controlata atat de armată, cat si de insurgenți, jihadiști și kurzi si se confrunta de o săptămână cu o escaladare a violențelor si cu ciocniri în care sunt implicați toți beligeranții din războiul care, din 2011, a făcut peste 270.000 de morți. De asemenea, mii de civili au fugit din calea luptelor.

"Este o escaladare evidenta a violentelor. Alep este cheia războiului și a păcii din Siria. Fiecare parte implicată în război are un interes în Alep", a subliniat Rami Abdel Rahmane, directorul Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului.

Grupările jihadiste ca Statul Islamic și Frontul Al Nosra (ramura siriană a al-Qaida) sunt excluse din acordul de încetare a focului care a permis de la sfârșitul lui februarie un recul al luptelor dintre trupele guvernamentale și restul opoziției înarmate, non-jihadiste.