Un suspect de 18 ani a fost arestat, sambata, de autoritatile britanice pe aeroportul din Manchester, la intoarcerea pe teritoriul britanic, pentru comiterea de infractiuni teroriste asociate cu grupari din Siria, relateaza Mediafax.

Barbatul, care este originar din Birmingham, a fost plasat in stare de arest, potrivit politiei din comitatul West Midlands, in care se afla orasul Birmingham, fara a fi furnizate alte detalii referitoare la faptele pentru care este cercetat.

Politia din West Midlands a precizat ca arestarea de sambata nu are legatura cu cele cinci retineri din zilele anterioare efectuate in Birmingham si pe aeroportul Gatwick din Londra in cadrul unei anchete internationale pentru combaterea terorismului, la care au participat servicii de securitate din Belgia si Franta.

Trei barbati si o femeie au fost arestati, joi, in Birmingham si un alt barbat a fost retinut vineri dimineata pe aeroportul Gatwick din Londra.

Seful departamentului de politie din West Midlands, Marcus Beale, a declarat ca nu exista niciun indiciu ca suspectii planuiau sa comita vreun atac in Marea Britanie.

Politia a refuzat sa ofere alte detalii despre respectivele arestari, dar o sursa din securitate a precizat ca retinerile au legatura cu atentatele teroriste din Bruxelles de pe 22 martie si cu cele din Paris de pe 13 noiembrie.