Un cuplu suspectat pentru implicare in recrutarea de militanti ai retelei teroriste Stat Islamic a fost arestat sambata pe un aeroport din sudul Spaniei, in timp ce incercau sa paraseasca tara pentru a ajunge in Maroc, impreuna cu fiul lor minor, relateaza Mediafax.

Ministerul spaniol de Interne a anuntat ca un barbat de origine marocana si o femeie de origine spaniola au fost arestati pe aeroportul din Algeciras, sudul Spaniei, sambata dimineata, suspectati de legaturi cu reteaua terorista Stat Islamic.

Cei doi ar fi facut parte dintr-un grup care sustine reteaua terorista, ocupandu-se de recrutari de luptatori, printre care militanti care au comis atacuri sinucigase in Siria, se arata in comunicatul Ministerului spaniol de Interne.

Fratele barbatului ar fi murit recent intr-un atac sinucigas, motiv pentru care cuplul se grabea sa paraseasca tara cat mai repede pentru a ajunge in Maroc, sustine ministerul spaniol.

Fiul celor doi va fi plasat in grija autoritatilor. Politia efectueaza prechezitii in locuinta din Granada a cuplului in vederea continuarii investigatiei.

De la inceputul anului, autoritatile spaniole au arestat 18 persoane suspectate de legaturi cu militantii islamisti.