Cel putin sase persoane au murit, zeci au fost ranite sau sunt prinse sub daramaturi, iar numeroase cladiri s-au prabusit in urma unui cutremur cu magnitudinea de 7,3 grade produs in noaptea de vineri spre sambata in Japonia, relateaza media, la doar o zi dupa ce un seism a cauzat moartea a noua persoane in aceeasi regiune, potrivit Reuters, informeaza Agerpres.

Autoritatile au atras atentia ca exista pagube insemnate pe o zona extinsa, in timp ce apar informatii privind zeci de persoane prinse sub daramaturi, dar si despre incendii si intreruperi de curent.

Locuitorii din apropierea unui baraj au fost sfatuiti sa paraseasca zona din cauza ca acesta s-ar putea prabusi, a relatat postul de televiziune NHK.

Seismul din noaptea de vineri spre sambata a atras o alerta de tsunami, care a fost insa ulterior anulata. Nu au fost inregistrare nereguli la cele trei centrale nucleare din zona, a spus un oficial guvernamental.

Persoanele inca speriate dupa socul de cu o zi in urma au iesit pe strazi dupa noul cutremur din cursul noptii.

Un incendiu a izbucnit in ceea ce pare a fi o cladire de apartamente in orasul Yatsushiro, in timp ce unele persoane au ramas prinse intr-un sanatoriu in orasul Mashiki, potrivit NHK.

Postul de televiziune citat a relatat ca ar exista sase morti si ca 760 de persoane ar primi ingrijiri medicale in spitale, insa aceasta cifra include si "persoanele care nu se simt bine", asa ca este dificil de stiut cati sunt raniti grav.

Un oficial guvernamental de rang inalt a spus ca aproape 80 de persoane ar fi prinse sau ingropate sub daramaturi. El a mai afirmat ca vor fi trimisi trupe suplimentare, dar si politisti, pompieri si medici pentru a ajuta la operatiunile de salvare

Epicentrul cutremurului a fost in apropiere de orasul Kumamoto, iar adancimea a fost de 10 km, potrivit Institutului Geologic american. Aproape 200.000 de locuinte au ramas fara curent electric.

Agentia Japoneza de Meteorologie a spus initial ca magnitudinea cutremurului a fost de 7,1 grade, insa a revizuit-o in crestere, la 7,3 grade.

Reteaua de transport din regiune a fost de asemenea avariata considerabil: un tunel s-a surpat, un pod peste autostrada s-a prabusit, mai mult drumuri a fost blocate din cauza alunecarilor de teren, iar serviciile de tren au fost oprite, a relatat presa. Aeroportul Kumamoto a fost de asemenea inchis.