Cel putin 30.000 de persoane au fugit, in ultimele 48 de ore, de confruntarile care au loc in nordul Siriei, a informat organizatia Human Rights Watch (HRW), cerand Turciei sa le deschida frontiera, relateaza Le Figaro, citat de Mediafax.

Organizatia a acuzat garzile de coasta turce ca au tras focuri de arma asupra celor care se apropiau de frontiera, fugind de confruntarile din provincia Alep intre militantii retelei Stat Islamic si gruparile rebele.

"In timp ce civilii fug de combatantii Stat Islamic (SI), Turcia raspunde cu focuri de arma in loc sa dea dovada de compasiune", a spus Gerry Simpson, in numele organizatiei HRW.

"Lumea intreaga vorbeste despre lupta impotriva SI. Insa cei care au cele mai multe sanse sa devina victime ale acestor abuzuri sunt prinsi pe partea gresita a unui perete de ciment", a adaugat el.

HRW subliniaza ca numeroase persoane dintre cele care fugeau de confruntari erau deja instalate in tabere de-a lungul frontierei si ca se se indreptau spre alte tabere sau localitati din apropiere, chiar daca pericolul era in continuare prezent.