Presedintele francez Francois Hollande, aflat la cel mai scazut nivel in sondaje, a declarat joi ca va anunta "la sfarsitul anului" daca va candida sau nu pentru al doilea mandat in 2017, relateaza AFP, informeaza Agerpres.

Intrebat la postul public de televiziune France 2 cand va lua o decizie privind o eventuala noua candidatura, el a raspuns ca "la sfarsitul anului". "Am dus o politica ce produce rezultate si care va produce in continuare si mai multe" rezultate, a afirmat seful statului.

"Voi cere sa fiu judecat in privinta chestiunii somajului", a reafirmat presedintele socialist, cand i s-a reamintit angajamentul de a nu solicita un al doilea mandat daca nu va reusi sa reduca rata somajului, care este de 10% in Franta.

Intrebat daca a comis erori in primii patru ani de mandat, Hollande a raspuns: 'Bineinteles'. In 2012, "am fi putut avansa si mai repede", a spus el. "Ar fi trebuit sa-i alertez mai mult pe francezi asupra gravitatii situatiei pe care am gasit-o", a adaugat presedintele.

De asemenea, el si-a exprimat regretul ca nu a reusit sa obtina 'o consultare suplimentara' privind proiectul de lege din domeniul pietii muncii, initiativa care continua sa atraga o opozitie puternica, in special din partea stangii si in randul tinerilor, care au manifestat din nou joi impotriva acestei legi in mai multe orase din Franta.

Conform unui sondaj publicat joi, peste trei sferturi dintre francezi nu mai vor ca Francois Hollande sa candideze din nou in 2017, iar 87% considera ca bilantul sau este negativ.