Politia a facut marti perchezitii la sediul central al firmei de avocatura Mossack Fonseca, in cadrul scandalului evaziunii fiscale "Panama Papers", au afirmat surse oficiale citate de AFP. "In acest moment se efectueaza perchezitii la sediul societatii Mossack" din capitala panameza, scrie un comunicat de presa al Ministerului Public din Panama, adaugand ca operatiuni similare erau in curs de desfasurare "in filiale ale grupulului".

De mai multe ore, cladirea principala a Cabinetului este inconjurat de politie, iar zeci de jurnalisti asteapta declaratii de presa", a spus un jurnalist AFP.

Sistemul financiar din Panama este dur criticat de la publicarea documentelor care au dezvaluit modul in care Mossack Fonseca crea companii offshore pentru mii de clienti din intreaga lume.

Autoritatile fiscale din Peru au descins luni la filiala in Lima pentru a confisca documente, in timp ce in San Salvador, politia a confiscat documente informatice saptamana trecuta.

Cu putin timp inainte de perchezitii presedintele panamez Juan Carlos Varela a cerut guvernului francez sa "reconsidere" decizia de a include tara sa lista paradisurilor fiscale, amenintand in caz contrar cu "represalii diplomatice" din partea tarilor din America Centrala.

Peste 214.000 de entitati offshore sunt implicate in tranzactii financiare in mai mult de 200 de tari, a aratat una din cele mai mari investigatii jurnalistice facute pana acum, care acopera o perioada de aproape 40 de ani, din 1977 pana in 2015. In acest vast sistem evaziune fiscala sunt implicati mai ales politicieni importanti, sportivi sau miliardari.