Doi militari rusi au fost ucisi dupa ce elicopterul lor Mi-28 s-a prabusit in apropiere de orasul Homs din Siria, a anuntat ministerul rus al Apararii, citat de agentia publica Ria Novosti, care precizeaza ca dispozitivul nu a fost tinta unor tiruri inamice, scrie AFP.

"Doi membri ai echipajului sunt morti. Cadavrele lor au fost recuperate in cadrul unei operatiuni de salvare si se afla in prezent la baza Hmeimim", in nord-vestul Siriei, a precizat ministerul, care a mentionat ca incidentul a avut loc in noaptea de luni spre marti.

Este vorba de al 6-lea si al 7-lea militar ucis in misiune de la inceputul interventiei armate rusesti in Siria, in 30 septembrie. Anterior, un pilot, un puscas marin, un consilier militar si doi membri ai fortelor speciale au murit in Siria. Un alt soldat rus s-a sinucis, potrivit statului major rus.

Vladimir Putin a anuntat in 14 martie retragerea majoritatii contingentului rusesc din Siria, dar continua sa efectueze lovituri impotriva "tintelor teroriste" si pentru sustinerea fortelor lui Bashar al-Assad.

Premierul sirian Wael al-Halqi a anuntat la sfarsitul saptamanii trecute ca trupele regimului pregatesc o operatiune pentru preluarea Alepului, in nordul tarii, cu ajutorul aviatiei rusesti.

Statul major rus a confirmat luni ca lupte violente au loc in regiunea Alep, in special pentru a respinge o ofensiva a Frontului al-Nusra, dar a dezmintit ca se pregateste un asalt asupra orasului, ocupat partial de rebeli.