Politia audiaza luni dimineata cinci angajati ai templului din sud-vestul Indiei, unde un incendiu provocat de focuri de artificii a ucis peste 100 de persoane. Mii de familii se adunasera acolo pentru a viziona un spectacol in noaptea de sambata spre duminica cu ocazia unui festival traditional care avea loc la templu.

Uriasa explozie care a declansat dezastrul ar fi putut fi provocata de o scanteie in incaperea unde erau depozitate artificiile. "Cinci angajati sunti audiati", a declarat seful politiei din Kollam pentru AFP.

"Nu exista nicio arestare formala. Vom putea afla implicarea acestor persoane numai dupa audierea lor si atunci vom decide masuri suplimentare", a adaugat el. Politia incearca sa afle cine a decis sa lanseze focuri de artificii, in pofida refuzului autoritatilor locale de a le autoriza, potrivit politiei.

Primul-ministru Narendra Modi a vizitat duminica scena dezastrului si medici specialisti au fost trimisi de la New Delhi pentru a trata victimele arsurilor.

Cel putin 106 persoane au murit in noaptea de sambata spre duminica si 500 au fost ranite dupa ce un incendiu de proportii a izbucnit in faimosul templu Puttingal Devi din Paravur, in statul Kerala (sudul Indiei), din cauza exploziei unor materiale pirotehnice.

In momentul incendiului, un numar estimat intre 10.000 si 15.000 de oameni, majoritate femei si copii, asistau la evenimentul religios si la spectacolul pirotehnic.