Politistele din orasul mexican Queretaro au depus o plangeri in care sustin ca comandantii de sex masculin le supun unor "inspectii de atractivitate" in cadrul procesului de selectie pentru o noua unitate feminina pentru centrul turistic al orasului, transmite The Guardian.

Doi ofiteri de sex feminin au sesizat comisia drepturilor omului de la nivel statal, a declarat Maricruz Ocampo de la Coincidir Mujeres, o asociatie non-guvernamentala care le acorda sprijin femeilor.

Acuzatiile au iesit la suprafata in contextul in care politia din oras a intrat saptaman aceasta in greva, cerand demisia sefului politiei, Rolando Eugenio Hidalgo Eddy.

Ocampo sustine ca cele doua femei au fost supuse unei inspectii in timpul careia ofiterii superiori de sex masculin au comentat in legatura cu aspectul si greutatea lor - spunandu-i uneia dintre ele, care pierduse o sarcina - ca are "burta".

"Femeile au spus: 'M-am antrenat sa fiu ofiter de politie, nu sa fac spectacole'", a declarat Ocampo.

Acuzatiile vin in contextul in care tara se confrunta cu un val de violente sexuale, care a atras indignare pe retelele de socializare si in societate, dar si un raspuns la aceasta nemultumire populara, manifestata prin comentarii misogine si amenintari.