Procurorii argentinieni o acuza pe fosta sefa a statului, Cristina Fernandez de Kirchner, de spalare de bani, transmite duminica DPA, care citeaza presa locala, potrivit Agerpres. Procurorul federal Guillermo Marijuan a anuntat sambata acuzatiile impotriva Cristinei Fernandez, care a parasit puterea anul trecut, la capatul a doua mandate prezidentiale.

HotNews.roFoto: Hotnews

Procuratura a mai formulat acuzatii si impotriva fostului ministru al planificarii si investitiilor publice in guvernul Cristinei Fernandez, Julio de Vido, si a altor 13 persoane.

Saptamana trecuta, un contabil aflat in inchisoare a depus marturie si a prezentat documente procurorilor in care erau detaliate metodele folosite pentru ascunderea de bani in companii offshore. Leonardo Farina, aflat in inchisoare in asteptarea procesului, este acuzat de evaziune fiscala si spalare de bani intr-un alt caz, in care este implicat si un asociat al Cristinei Fernandez si al sotului ei decedat, care i-a precedat la conducerea statului in perioada 2003-2007.

Mass media locale au relatat ca dovezile furnizate de Farina includ detalii legate de alocarea unor bugete nejustificat de mari pentru proiecte publice si spalare de bani. Cotidianul La Nacion a transmis ca Farina a fost de acord sa colaboreze cu anchetatorii in schimbul unei pedepse mai usoare. Totodata, agentia de stiri DyN a scris ca procurorii s-au oferit sa-i dea o noua identitate lui Farina si sa inlocuiasca arestul preventiv cu arestul la domiciliu, cu conditia sa existe o hotarare judecatoreasca in acest sens.