Dennis Hastert, fost presedinte al Camerei Reprezentantilor din Statele Unite, este acuzat ca ar fi abuzat sexual cel putin 5 copii in urma cu cateva decenii, in perioada in care lucra ca profesor de sport la un liceu din Illinois, au anuntat procurorii americani, informeaza AFP.

Republicanul, in varsta de 74 de ani, a pledat vinovat in octombrie anul trecut la acuzatia de retragere ilegala a 1,7 milioane de dolari in bani lichizi printr-o schema financiara, timp de patru ani si jumatate. Banii ar fi fost folositi pentru a le cumpara tacerea victimelor sale.

Faptele sunt de mult timp prescrise, in conditiile in care au avut loc in anii '60 si '80.

Procurorii au prezentat insa, in premiera, saptamana aceasta detalii despre faptele lui Dennis Hastert, presedinte al Camerei Reprezentantilor intre 1999 si 2007, functie care il transforma in al doilea om in stat, dupa presedintele Statelor Unite.

Unii dintre copiii abuzati aveau doar 14 ani.

Dennis Hastert risca sa fie inchis pentru retragerea ilegala a celor 1,7 milioane de dolari. Cum starea sa de sanatate este insa fragila, pedeapsa cu inchisoarea ar putea fi de maximum 6 luni.