Numarul victimelor atentatelor de la Bruxelles ar fi putut fi mult mai mare daca teroristii si-ar fi pus in aplicare planul initial, acela de a comite atacurile chiar de Pastele catolic, relateaza joi cotidianul belgian Le Soir, citat de Agerpres.

Atunci cand Najim Laachraoui, Khalid El Bakraoui si barbatul cu palarie si-au declansat incarcaturile explozibile, marti 22 martie, la orele locale 07:58, holul pentru plecari din Brussels Airport era deja plin de oameni.

Teroristii au ucis 16 persoane si au ranit alte cateva zeci, in timp ce complicele lor a fugit. Un bilant deja extrem de grav, dar care ar fi putut fi si mai dramatic daca teroristii si-ar fi pus in aplicare planul initial. De fapt, potrivit informatiilor cotidianului Le Soir, anchetatorii sunt din ce in ce mai convinsi ca atacul de la Zaventem era planuit sa aiba loc in timpul sarbatorilor de Pasti, foarte probabil duminica.

'Sunt posibile mai multe variante, insa aceasta ipoteza este privilegiata', a declarat o sursa apropiata dosarului. La doua zile dupa atentatele de la Bruxelles, Farouk Ozgunes, jurnalist turc, dadea asigurari pe VTM ca atacurile erau initial prevazute pentru Pasti - chiar daca el vorbeste de luni, nu de duminica ￯ si ca Salah Abdeslam urma sa ia parte la ele. De atunci, acest scenariu a fost intarit de noi si noi indicii aparute in cursul anchetei.

Mai multe elemente, interne si externe, ale anchetei vin sa sprijine aceasta ipoteza.