Hillary Clinton a luat pentru scurt timp joi metroul la New York in cadrul unei escale de campanie in Bronx, ocazie de a-l ironiza pe Bernie Sanders, rivalul sau democrat in cursa pentru Casa Alba, relateaza AFP si Agerpres.

Insotita de un ales local si de numerosi jurnalisti, Hillary Clinton a afirmat ca nu a mai mers cu metroul de 18 luni sau chiar de doi ani. Ea a fost nevoita sa treaca de cinci ori cardul magnetic prin dispozitivul de citire pentru a putea impinge turnichetul de intrare si a lua Linia 4 pentru doua statii, inconjurata de un important dispozitiv de securitate. Insa ea macar stia ca nu mai este nevoie de fise pentru a intra la metrou, spre deosebire de Bernie Sanders.

Saptamana trecuta, cand un jurnalist l-a intrebat cum se circula in metroul newyorkez, senatorul de Vermont a raspuns: "Ce vreti sa spuneti, cum se ia metroul astazi? Iei o fisa si intri". Unii locuitori din New York l-au ironizat. Nascut la Brooklyn, Bernie Sanders, in varsta de 74 de ani, a parasit New York-ul pentru Vermont (nord) in 1968. "Cred ca schimbarea s-a produs cand eu eram senatoare. Cred ca in timpul primului meu mandat s-a trecut de la fise la cartele de metrou", a declarat joi Hillary Clinton, senatoare de New York din 2001 pana in 2009. Sistemul de acces cu fise a fost abandonat in 2003.