Sahtior Donetk, echipa antrenata de romanul Mircea Lucescu, a facut un pas important spre semifinalele Europa League la fotbal, joi seara, gratie victoriei cu scorul de 2-1 pe terenul formatiei portugheze Sporting Braga, in prima mansa a sferturilor de finala, potrivit Agerpres.

Iaroslav Rakitki (45) si Facundo Ferreyra (75) au marcat pentru vicecampioana Ucrainei, in timp ce Wilson Eduardo (89) a inscris golul gazdelor, mentinand vii sperantele in perspectiva returului de la Harkov.

Si detinatoarea trofeului, Sevilla, a luat o optiune pentru calificarea in penultimul act, invingand cu 2-1 la Bilbao, pe Athletic, in derby-ul spaniol al acestei faze.

Villarreal a trecut cu 2-1 de Sparta Praga, intr-un meci in care la oaspeti a jucat in ultima parte (din minutul 73) si atacantul Kehhinde Fatai (ex-Astra Giurgiu).

Aradeanul Ovidiu Hategan, arbitru delegat la EURO 2016, a condus la centru meciul dintre Villarreal si Sparta Praga. Hategan a fost ajutat de brigada alaturi de care va merge la EURO: arbitrii asistenti Octavian Sovre si Sebastian Gheorghe, arbitrii aditionali Alexandru Tudor si Sebastian Coltescu si arbitrul de rezerva Radu Ghinguleac.

Derby-ul sferturilor de finala, dintre fosta si actuala echipa a antrenorului Jurgen Klopp, Borussia Dortmund, respectiv Liverpool, s-a incheiat nedecis, 1-1.

Rezultate:

Sporting Braga - Sahtior Donetk 1-2

Au marcat: Wilson Eduardo 89, respectiv Iaroslav Rakitki 45, Facundo Ferreyra 75.

Villarreal - Sparta Praga 2-1

Au marcat: Cedric Bakambu 3, 63, respectiv Jakub Brabec 45.

Athletic Bilbao - Sevilla 1-2

Au marcat: Aritz Aduriz 48, respectiv Thimothee Kolodziejczak 56, Vicente Iborra 83.

Borussia Dortmund - Liverpool 1-1

Au marcat: Mats Hummels 48, respectiv Divock Origi 36.

Returul va avea loc pe 14 aprilie.