Un mafiot condamnat, al carui tata a fost cel mai sangeros dintre capii mafiei siciliene, a starnit un val de indignare in Italia dupa ce a dat un interviu pentru televiziunea de stat RAI in care a si-a descris copilaria ca una “placuta” si a refuzat sa denunte organizatia criminala, informeaza Reuters.

Giuseppe Riina, impasibil in fata imaginilor cu procurori anti-mafia ucisi de bombeFoto: Rai 1

Giuseppe Salvatore Riina a scris o carte intitulata “Viata familiei Riina”, despre cum a crescut ca fiul celui mai cautat om din Italia, Salvatore "Toto” Riina, si a aparut miercuri seara la principalul talkshow de pe RAI pentru a-si promova memoriile.

Riina nu si-a criticat tatal nici macar o singura data in timpul interviului si a refuzat sa recunoasca existenta mafiei, raspunzand, cand i s-a cerut sa o defineasca: “Poate fi totul sau poate fi nimic”.

Politicienii italieni au denuntat RAI pentru ca permis ca interviul sa fie transmis si sefii televiziunii au fost convocati joi sa apara in fata comisiei parlamentare anti-mafia.

Tatal de 85 de ani al lui Giuseppe, supranumit “Bestia”, a fost arestat in 1993 si ispaseste mai multe condamnari la inchisoare pe viata, inclusiv pentru ca a ordonat uciderea, in 1992, a magistratilor anti-mafia Giovanni Falconi si Paolo Borselino.

Anchetatorii estimeaza ca peste 1.000 de persoane au fost ucise in razboiul mafiot din anii ’80 dupa care Riina senior a devenit liderul suprem al Cosa Nostra.

Fiul sau a fost condamnat si el pentru apartanenta la mafie la noua ani de inchisoare. In acest moment el este eliberat conditionat.

In timpul interviului, Riina nici nu a clipit cand i s-au aratat imagini cu urmarile bombelor ce i-au ucis pe Falcone si Borsellino.

El a spus ca a avut o copilarie fericita si ca circumstantele neobisnuite au unit familia sa.