Micuta Lizzy, o americanca in varsta de 6 ani, care sufera de o tulburare genetica rara din cauza careia isi pierde vederea putin cate putin a vrut sa-l vada pe Papa Francisc. Suveranul Pontif a salutat-o cu caldura miercuri, dupa audienta generala de la Vatican.

Lizzy Myers a ajuns la Vatican tocmai din Ohio. Impreuna cu parintii si cu sora ei s-au asezat in primele randuri, in Piata Sfantul Petru.

Papa s-a indreptat spre ei si, intr-un scurt moment emotionant, i-a binecuvantat ochii si a mangaiat-o pe fata. Lizzy si Papa au facut si un schimb de cadouri. Fata i-a oferit o bucata de meteorit si a primit de la Suveranul Pontif un sirag de matanii.

"Era coplesita. Se uita la el, atat. A binecuvantat ochii lui Elisabeth, ne-a spus sa ne rugam pentru el si ca el se va ruga pentru noi", a spus mama lui Lizzy.

"Am venit aici cu speranta de a-i oferi lui Lizzy amintiri uimitoare, ceva de care sa-si aduca aminte cand lucrurile se vor schimba pentru ea. Ceea ce s-a intamplat. Cred ca dupa ce Papa Francisc a facut asa ceva pentru ea, daca exista sansa unui miracol, atunci va avea loc", spera tatal fetitei dupa intalnirea de la Vatican.

Lizzy sufera de sindromul Usher de tip 2 care nu are leac. Aceasta boala asociaza surditatea partiala din nastere cu pierderea progresiva a vederii, in timpul copilariei. Parintii ei au facut o lista cu ceea ce isi doresc sa mai poate vedea fetita. Printre obiective, cascada Niagara si aurora boreala.