Autoritatile de la Nicosia au anuntat miercuri ca si-au dat acordul cu privire la cererea Egiptului pentru extradarea cetateanului egiptean acuzat ca a deturnat, in urma cu o saptamana,un avion al companiei EgyptAir spre Cipru, relateaza AFP si Agerpres.

Un oficial guvernamental cipriot a indicat ca vor fi initiate procedurile juridice pentru predarea lui Seif al-Din Mohamed Mostafa (58 de ani) autoritatilor egiptene. ''S-au dat dispozitii pentru lansarea acestor proceduri'', a spus responsabilul cipriot.

Cetateanul egiptean in cauza va ramane in detentie in Cipru pana la extradarea sa, ceea ce inseamna cateva saptamani.

Procurorul egiptean Nabil Ahmed Sadek solicitase extradarea lui Seif al-Din Mohamed Mostafa in Egipt, in virtutea unui acord semnat de Nicosia si Cairo in 1996.

Seif al-Din Mohamed Mostafa este acuzat ca pe 29 martie a deturnat un avion Airbus A320 al companiei EgyptAir. Dotat cu o falsa centura exploziva, el l-a obligat pe comandantul avionului ce avea la bord 55 de pasageri si efectua un zbor intern intre Alexandria si Cairo sa aterizeze la Larnaca, in Cipru.

Deturnarea avionului egiptean a fost una atipica, piratul aerului nefiind in acest caz un terorist. Descris dupa incident drept 'instabil psihologic', el a fost motivat doar de dorinta de a-si revedea fosta sotie, o cipriota care locuieste in Larnaca. Dupa ce avionul a aterizat in Cipru, piratul aerului a eliberat pasagerii si in final s-a predat.