Cabinetul panamez de avocatura Mossack Fonseca, in centrul scandalului "Panama papers" care a izbucnit duminica, afirma ca este victima unui act de piraterie informatica lansat de pe servere straine si spune ca a depus o plangere in justitie, scrie AFP.

"Avem un raport tehnic care spune ca am fost piratati de pe servere straine", a declarat Ramon Fonseca Mora, director si cofondator al cabinetului, care precizeaza ca a "depus o plangere la parchet".

"Nimeni nu vorbeste de piraterie" in presa, se arata suparat Fonseca, care sustine ca aceasta este "singura infractiune care a fost comisa".

El este revoltat si de dezvaluirile publicate de presa din cele 11,5 milioane de documente extrase din sistemul informatic al firmei sale, in dispret fata de respectul pentru viata privata.

"Nu intelegem. Lumea este deja in curs sa accepte ca viata privata nu mai este un drept al omului", a comentat el.

Declaratia lui Ramon Fonseca Mora intervine la doua zile dupa ce ziarele din lumea intreaga au relatat scandalul de evaziune fiscala denumite "Panama papers", bazat pe cele circa 11,5 milioane de documente provenite de la cabinetul de avocatura Mossack Fonseca. Ancheta a ridicat valul de pe un vas sistem de evaziune fiscala in care sunt implicati inalti lideri politici, sportivi si miliardari.