Bernie Sanders a castigat marti primarele prezidentiale democrate din Wisconsin, in timp ce Ted Cruz l-a batut pe Donald Trump la republicani, potrivit estimarilor prezentate de posturile americane de televiziune, scrie AFP, relatat de Agerpres.

Senatorul de Vermont Bernie Sanders a obtinut aproximativ 54% din voturi, fata de 46% Hillary Clinton, potrivit estimarilor CNN.

Ultimele primare si reuniuni de alegatori (caucus) i-au fost deosebit de favorabile lui Bernie Sanders, care a castigat sase din sapte consultari in doua saptamani. El era favorit in sondajele realizate in Wisconsin, stat din regiunea Marilor Lacuri, unde a mai invins in statele invecinate Minnesota si Michigan.

Cei 86 de delegati democrati vor fi repartizati proportional intre cei doi candidati.

In tabara republicanilor, senatorul ultraconservator de Texas Ted Cruz, erou al curentului Tea Party, l-a invins cu usurinta pe omul de afaceri Donald Trump cu 52% fata de 31%, potrivit estimarilor CNN.

Guvernatorul de Ohio, John Kasich, s-a clasat pe locul al treilea.

Cei 42 de delegati republicani din Wisconsin vor fi repartizati invingatorului, in functie de rezultatul exact al primarelor. Victoria lui Ted Cruz nu ii permite sa il ajunga din urma pe Donald Trump care dispune de un avans considerabil in cursa pentru investitura.

Rezultatele de marti seara amana insa consacrarea omului de afaceri si il va impiedica probabil sa atinga majoritatea absoluta de 1.237 de delegati, care i-ar permite sa obtina investitura inainte de Conventia nationala de la Cleveland, in iulie.

Hillary Clinton si Donald Trump sunt favoriti pentru primarele din statul New York (19 aprilie), precum si la cele din 26 aprilie organizate in cinci state, printre care Pennsylvania.