Discutiile dintre FMI si Grecia asupra datoriei tarii elene sunt departe de a se concretiza intr-o intelegere privind un "program acceptabil" pentru Grecia, a declarat duminica directorul Fondului Monetar International, Christine Lagarde, citat de AFP.

Christine LagardeFoto: FMI

"Parerea mea despre negocierile in curs privind datoria Greciei este ca suntem departe de un program acceptabil pentru FMI", a scris Christine Lagarde intr-o scrisoare adresata premierului grec Alexis Tsipras si publicata pe site-ul FMI.

Discutiile dintre Grecia si cvartertul reprezentand creditorii internationali - Comisia Europeana, FMI, BCE si fondul de sprijin al zonei euro (MES) - urmeaza sa fie reluate luni, dupa o pauza de doua saptamani.

Reluare negocierilor este marcata si de faptul ca Grecia a cerut sambata FMI "explicatii" dupa publicarea de catre Wikileaks a unui document asupra negocierilor dintre Atena si creditorii ei, in care reprezentantii Fondului evoca un posibil default al tarii.

Guvernul grec de stanga acuza in mod regulat FMI ca exagereaza cu o austeritate contraproductiva in timp ce tara se confrunta in prima linie cu criza migratiei.