Presedintele Partidului Popular European, Joseph Daul, s-a declarat "profund ingrijorat" de noul proiect de lege din Republica Moldova, care ar putea permite autoritatilor sa blocheze site-uri si sa citeasca e-mailuri sau mesaje private, informeazaAgora.md.

"Sunt profund ingrijorat de noul proiect de lege din Republica Moldova, care ar putea permite guvernului sa blocheze site-uri si sa citeasca e-mailuri sau mesaje private", a scris oficialul european pe Twitter.

Potrivit acestuia, "Republica Moldova trebuie sa se asigure ca legea va ajunge la un echilibru echitabil intre dreptul la informare si confidentialitate, precum si cenzura in numele securitatii'.

Publicatia citata aminteste ca pe 30 martie, Guvernul de la Chisinau a votat legea Big Brother, prin care se obliga operatorii de telefonie si Internet sa stocheze si arhiveze datele utilizatorilor pentru o perioada de 6 - 12 luni, sa blocheze accesul la anumite site-uri si permite autoritatilor sa verifice email-urile, mesajele sms sau cele expediate prin aplicatii de mesagerie (Viber, WhatsApp, Telegram etc).