Un numar de 514 migranti au sosit pe insulele grecesti din Marea Egee venind dinspre Turcia in ultimele 24 de ore pana duminica la pranz, cu numai o zi inaintea intrarii in vigoare a acordului dintre Uniunea Europeana si Ankara cu privire la retrimiterea solicitantilor de azil din Grecia in Turcia, relateaza DPA.

Refugiati sosind pe o insula din GreciaFoto: Captura YouTube

Departamentul grec insarcinat cu gestionarea crizei refugiatilor a anuntat ca sambata se aflau blocati in Grecia peste 52.500 de refugiati si alte categorii de migranti, dupa ce mai multe tari de pe asa-numita 'ruta balcanica' si-au inchis granitele pentru persoanele fara documente valabile.

Grecia se pregateste sa returneze incepand de luni aproximativ 750 de migranti in Turcia, in baza acordului incheiat intre UE si Ankara, destinat sa stavileasca afluxul de migratie spre Europa, transmite sambata AFP, preluand o stire a agentiei elene ANA.

Intre timp, Turcia construieste doua centre pentru inregistrarea migrantilor care urmeaza sa fie retrimisi pe teritoriul turc dinspre Grecia.