Tinerii alegatori ar putea fi factorul decisiv in cadrul referendumului privind ramanerea Marii Britanii in Uniunea Europeana (UE), potrivit unui sondaj publicat duminica, in care numarul sustinatorilor unui Brexit este mai mare decat al celor care se opun, relateaza Agerpres.

BrexitFoto: Captura YouTube

Potrivit sondajului realizat on-line de Opinium pentru The Observer, 43% dintre persoanele chestionate s-au declarat in favoarea iesirii tarii lor din blocul comunitar, in timp ce 39% doresc ramanerea Marii Britanii in UE. Dintre cei 1.966 de adulti intervievati, 18% au spus ca sunt inca indecisi, in timp ce 1% au refuzat sa se pronunte.

Potrivit publicatiei The Observer, participarea tinerilor alegatori ar putea fi factorul decisiv pentru rezultatul referendumului din 23 iunie din Marea Britanie.

"Strategii guvernului si operatorii de sondaje recunosc in privat ca problema centrala pentru campania in favoarea mentinerii tarii in UE este ca cel mai mare sprijin se afla in randul tinerilor, grupul cel mai putin susceptibil sa mearga la vot", scrie ziarul.

Potrivit sondajului, 53% dintre persoanele chestionate cu varste intre 18-34 de ani doresc ca Marea Britanie sa ramana in UE, fata de 29% care s-au pronuntat pentru Brexit.

In grupa de varsta 35-54 de ani, 38% doresc mentinerea tarii in blocul comunitar, in timp ce 42% doresc iesirea din UE. In randul celor de peste 55 de ani, 30% doresc ramanerea in UE, in timp ce 54% sustin un Brexit.