Ministrul australian al transporturilor Darren Chester a anuntat duminica ca un nou fragment descoperit pe Insula Rodrigues, in Oceanul Indian, va fi examinat pentru a se determina daca acesta provine de la zborul MH370 al Malaysia Airlines disparut in urma cu doi ani, relateaza Agerpres.

MH370, disparut fara urmaFoto: Agerpres

Acest obiect a fost descoperit de un cuplu de turisti pe Insula Rodrigues, una dintre cele trei insule din Arhipelagul Mascarene, parte a Republicii Mauritius, potrivit site-ului de stiri australian news.com.au.

Australia coordoneaza cautarile in Oceanul Indian ale avionului Boeing ce efectua zborul MH370, care a disparut la 8 martie 2014 la scurt timp dupa decolarea de la Kuala Lumpur cu destinatia Beijing, cu 239 de pasageri si membri ai echipajului la bord.

Conform anchetatorilor, este posibil ca avionul sa fi fost deviat in partea de sud a Oceanului Indian, unde s-ar fi scufundat, insa pana in prezent locul exact si cauzele accidentului raman un mister. Au fost avansate diverse teorii, cum ar fi o deturnare criminala, un act voluntar al unuia dintre piloti sau o problema de ordin mecanic, insa fara probe concludente.

"Guvernul malaezian lucreaza cu responsabili din Mauritius pentru a obtine fragmentul (de avion) si pentru a se asigura ca va fi examinat", a declarat ministrul australian Darren Chester.

"Acest fragment este un element interesant, insa pana cand nu va fi examinat de experti nu este posibil sa se indice originea sa", a mai spus Chester.

Aceasta noua descoperire survine la mai putin de doua saptamani dupa ce autoritatile australiene si malaeziene au anuntat ca doua fragmente gasite pe costa Mozambicului provin "aproape sigur de la MH370".