Aeroportul international din Bruxelles urmeaza sa fie redeschis duminica, la 12 zile dupa atentatele sangeroase care au lovit capitala belgiana, cu trei zboruri operate de compania Brussels Airlines, a anuntat sambata directorul general al aeroportului, Arnaud Feist, potrivit AFP.

Aeroportul din Bruxelles se redeschideFoto: Captura YouTube

"De maine, duminica, Brussels Airport ar urma sa fie partial operational. Ar trebui sa mai primim astazi autorizatia oficiala de a opera", a declarat Feist intr-o conferinta de presa, apreciind ca redeschiderea aeroportului reprezinta "un semnal de speranta care demonstreaza vointa si forta noastra de a depasi aceasta incercare si de a nu ceda".

Sala de plecari a aeroportului Zaventem din Bruxelles a fost lovita de un dublu atentat sinucigas pe 22 martie, urmat o ora mai tarziu de un atentat la metrou. Aceste atacuri s-au soldat cu 32 de morti in total.

Compania belgiana Brussels Airlines va opera duminica dupa-amiaza trei zboruri, spre destinatiile Atena (Grecia), Faro (Portugalia) si Torino (Italia). "Este mai degraba simbolica", a recunoscut Arnaud Feist.

Infrastructurile temporare instalate dupa atacuri, ce permit aeroportului sa functioneze la 20% din capacitatea normala, primind aproximativ 800 de pasageri pe ora, ar urma sa devina pe deplin operationale "in cateva zile", a dat asigurari el.

Masuri de securitate suplimentare au fost decise la cererea sindicatelor din politie. Doar pasagerii cu bilet si documente de identitate vor avea acces in sala de inregistrare temporara, iar bagajele lor vor fi controlate inainte ca ei sa intre in incinta. Aeroportul nu va fi deservit de transportul in comun si va fi accesibil doar cu masina sau taxiul.