Teroristii Statului Islamic planuiesc sa foloseasca drone pentru a pulveriza material nuclear peste orase occidentale intr-un infiorator atac cu o „bomba murdara”, a avertizat premierul britanic David Cameron, potrivit The Telegraph.

DronaFoto: Captura YouTube

Liderii lumii sunt ingrijorati ca jihadistii vor sa cumpere drone obisnuite, ce se gasesc online la vanzare, pentru a transporta material radioactiv in inima unor orase majore in lovituri ce pot ucide mii de persoane.

Cameron a avertizat ca pericolul ca Statul Islamic sa faca rost de material nuclear este „prea real”.

Premierul britanic s-a intalnit vineri cu liderii lumii, inclusiv cu presedintii SUA, Frantei si Chinei pentru a realiza un plan de reactie la un astfel de atac.

Pentru ca ar fi aparut imagini cu SI folosind drone, amenintarea a fost considerata atat de serioasa incat – intr-o mutare foarte neobisnuita – liderii lumii au fost invitati sa ia parte in jocuri de razboi pentru a planui raspunsuri la un astfel de atac.

Unul dintre scenarii, imaginat de oficiali SUA si prezentat la summitul special pentru securitate nucleara din Washington, a prezentat pericolul intr-un mod extrem de detaliat.

In acest scenariu, se imagineaza ca material radioactiv a fost luat dintr-o unitate medicala de catre „persoane din interior” si vandut extremistilor prin asa-numitul „dark web”, „subteranul internetului”.