Hassan Ali Dhoore, un lider al grupului islamist Al-Shabab, afiliat retelei teroriste Al-Qaida, a fost ucis intr-un raid aerian american efectuat in Somalia, anunta oficiali americani citati de agentia AP, citata de Mediafax.

Hassan Ali Dhoore, un lider al grupului islamist Al-Shabab, afiliat retelei teroriste Al-Qaida, a fost ucis intr-un raid aerian american efectuat in Somalia, anunta oficiali americani citati de agentia AP.

O drona militara americana a efectuat un raid aerian in provincia somaleza Jilib, situata in apropierea frontierei cu Kenya, a confirmat Pentagonul.

Hassan Ali Dhoore si alti doi teroristi au fost tintele bombardamentului efectuat joi in Somalia, a declarat purtatorul de cuvant al Pentagonului, Peter Cook.

Departamentul american al Apararii a precizat ca rezultatele raidului sunt inca analizate, dar oficiali americani au declarat, sub protectia anonimatului, ca Hassan Ali Dhoore a fost ucis.

Dhoore era suspectat de implicare in atacul terorist comis in decembrie 2014 la aeroportul din Mogadishu si intr-un atentat din martie 2015, la Hotelul Maka al-Mukarramah. Cele doua atacuri teroriste s-au soldat cu zeci de morti, inclusiv cetateni americani.

Hassan Ali Dhoore era si membru al retelei teroriste Al-Qaida.