Grupul militant Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), interzis prin lege, a revendicat vineri atentatul cu masina capcana comis in urma cu o zi la Diyarbakir, in sud-estul Turciei, si soldat cu 7 morti si 27 de raniti, potrivit unei declaratii difuzate pe un site al PKK, transmite Reuters.

Atacul, comis cu o zi inaintea vizitei premierului turc Ahmet Davutoglu in sud-estul majoritar kurd, a fost unul dintre cele mai sangeroase din ultimele luni de violente in regiune.

Sapte politisti au fost ucisi si cel putin 27 de persoane au fost ranite atacul cu masina capcana produs joi in orasul Diyarbakir, a anuntat un oficial guvernamental citat de Reuters.

O sursa din randul fortelor de ordine declarase anterior ca atacul a vizat un minibus in care se aflau membri ai fortelor de politie speciale.

Diyarbakir, cel mai mare oras din sud-estul tarii, a fost lovit de un val de violente, rezultat al luptelor dintre Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), interzis prin lege, si fortele de ordine.