Seimul polonez (camera inferioara a parlamentului de la Varsovia), dominat de partidul conservator Lege si Justitie (PiS), a aprobat joi seara un proiect de lege ce prevede crearea unui registru al infractorilor sexuali, printre care si pedofili, accesibil populatiei, transmite AFP, citata deAgerpres.

Conform textului, Ministerul Justitiei are obligatia de a infiinta un registru, cu acces deschis publicului, care sa contina coordonatele principale ale infractorilor, mai ales ale pedofililor, celor deosebit de violenti sau recidivistilor, fara insa a le fi indicata adresa, ci doar localitatea de rezidenta.

Ministerul Justitiei va tine si un alt registru, mai amplu, cu informatii detaliate - inclusiv fotografia si adresa infractorului-, la care vor avea acces doar justitia, politia si reprezentantii administratiei publice.

Opozitia si Avocatul poporului au criticat textul pentru ca face posibila identificarea victimelor infractiunilor cu caracter sexual, aceste persoane fiind adesea apropiati ai agresorilor.