Arsenalul descoperit saptamana trecuta intr-un apartament din Argenteuil (regiunea pariziana) dupa arestarea presupusului jihadist francez Rida Kriket arata "in mod evident pregatirile pentru o actiune terorista iminenta", desi "nicio tinta precisa nu a fost identificata", a declarat miercuri procurorul insarcinat cu ancheta, Francois Molins, citat de AFP si ziarul belgian Le Soir.

Procurorul a explicat de asemenea ca un arsenal de o amploare exceptionala a fost descoperit in timpul perchezitiei la Argenteuil joia trecuta: 5 Kalasnikov, sapte pistoale, 500 de grame de explozibil TATP si 6 fiole de glicerina, noteaza Le Soir. Potrivit procurorului, Kriket nu a dorit sa faca declaratii, afirmand totusi ca el nu este un terorist.

"In acest stadiu al investigatiilor, daca nicio tinta precisa proiectata nu a putut fi identificata, se crede totusi ca descoperirea acestei ascunzatori a impiedicat comiterea unei actiuni de o violenta extrema de catre o retea terorista gata de actiune", a mai precizat Molins, intr-o declaratie pentru presa.