Un tanar britanic si-a facut o fotografie cu egipteanul care a deturnat marti un avion al EgyptAir spre Cipru, o imagine suprarealista care ocupa miercuri prima pagina in presa britanica si pe retelele sociale, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ben Innes, in varsta de 26 de ani, traieste in Aberdeen, Scotia, si si-a facut o poza, surazand, in avion, alaturi de piratul aerului, care avea asupra sa o centura despre care se presupunea ca ar contine explozibil. Britanicul era unul dintre ultimii pasageri care a parasit avionul.

"Cel mai bun selfie facut vreodata", a comentat Innes.

"M-am gandit ca daca bomba era reala nu as fi avut nimic de pierdut daca ma apropiam de el", a povestit acesta, pentru The Sun.

"Dupa circa o jumatate de ora petrecuta in avion, in Larnaca, l-a intrebat daca pot face o poza cu el, in conditiile in care eram toti asezati. Mi-am spus: 'De ce nu'? Daca s-ar fi detinat, aceasta poza nu ar fi existat oricum".

"M-am gandit de asemenea ca era o modalitate de a-mi da seama daca centura era reala sau nu", a adaugat el.

Tanarul a cerut unui membru al echipajului sa ii traduca rugamintea piratului, care a acceptat.

Prietenii tanarului nu se arata foarte surprinsi de gestul sau. Un prieten citat de The Guardian spune ca "nu ii e frica de nimic". "Exact in stilul sau", a intarit un coleg de facultate, citat de Telegraph.

Piratul aerului a sustinut ca poarta o centura cu explozibil pentru a-l forta pe pilotul avionului Airbus A-320 sa se indrepte spre Cipru, cerand, de asemenea, sa poata discuta cu fosta sa sotie.

La capatul a sase ore de tensiune pe aeroportul duin Larnaca, cei 55 de pasageri si membri ai echipajului au fost eliberati progresiv.

In realitate, centura nu era reala.