Parchetul egiptean a cerut, miercuri, autoritatilor cipriote extradarea barbatului acuzat ca a deturnat pe aeroportul din Larnaca un avion al companiei Egypt Air ce zbura pe ruta Alexandria - Cairo si a tinut ostatice cele peste 60 de persoane aflate la bord - pasageri si membri ai echipajului. Autorul luarii de ostatici de pe aeroportul din Larnaca este Seif al-Din Mohamed Mostafa, cetatean egiptean, scrie AFP.

Barbatul care a deturnat marti dimineata avionul companiei Egypt Air purta o centura falsa, care nu continea explozibil, au anuntat marti seara autoritatile cipriote, dupa arestarea barbatului si la capatul unei crize a ostaticilor care a durat peste 5 ore. "Fortele de securitate din Egipt au confirmat ca centura purtata de barbat era falsa si nu continea explozibil", a anuntat seful Aviatiei Civile din Cipru.

Avionul companiei Egypt Air, cu 62 de persoane la bord, pasageri si membri ai echipajului, a fost deturnat pe aeroportul din Larnaca de un barbat care sustinea ca poarta o centura cu explozibil.

O parte dintre ostatici au fost eliberati la scurt timp dupa aterizarea pe aeroportul din Larnaca, insa cativa dintre pasageri si membrii echipajului au fost tinuti ostatici mai bine de 5 ore.

Criza ostaticilor a luat sfarsit dupa arestarea barbatului care a deturnat avionul.

Autorul luarii de ostatici a avut mai multe cerinte pe parcursul celor peste 5 ore de criza: el a cerut sa ia legatura cu fosta sa sotie, o tanara cipriota, a solicitat eliberarea tuturor femeilor prizoniere din Egipt, dar si sa discute cu oficiali ai Uniunii Europene.

Motivele deturnarii avionului si luarii de ostatici de pe aeroportul din Larnaca sunt in continuare neclare, potrivit premierului egiptean Sherif Ismail.