Asociatia europeana SOS Mediterranee, care a inchiriat nava Aquarius impreuna cu organizatia Medecins du Monde pentru a salva migranti pe mare, a anuntat ca luni a adunat la bordul sau 378 de persoane, scrie AFP, citata de Agerpres.

Dintre acestea, 132 de persoane originare din diverse tari ale Africii (122 de tineri, 7 femei si trei copii) au fost salvate de la inecul iminent, potrivit unui comunicat al SOS Mediterranee. Ulterior, Aquarius a mai luat la bord luni dupa-amiaza alti 246 de migranti, salvati mai devreme de o nava a pazei italiene de coasta, a precizat ONG-ul.

Intr-o luna, 571 de persoane au fost salvate la bordul vasului Aquarius, a mentionat SOS Mediterranee, care a informat ca isi va continua operatiunile in mare pana la sfarsitul lui 2016.

Aceasta fosta nava a pazei germane de coasta poate transporta pana la 500 de persoane. Echipajul sau este alcatuit din vreo zece marinari, o echipa a organizatiei Medecins du Monde, salvatori, infirmieri si un interpret.

Dupa evaluarea costurilor operatiunilor sale la 11.000 de euro pe zi, dintre care o parte importanta pentru carburanti, SOS Mediterranee si-a reinnoit apelul la donatii.