Iranul va continua dezvoltarea rachetelor balistice in ciuda faptului ca SUA a trecut pe lista neagra o serie de companii legate de acest program, anunta luni un inalt oficial al Garzii Revolutionare, conform Reuters.

Corpul Garzilor Revolutionare Islamice (IRGC) a testat luna aceasta o serie de rachete balistice, atragand criticile liderilor vestici ce considera ca testele incalca Rezolutia Natiunilor Unite.

Departamentul Trezoreriei al SUA a trecut joi doua companii iraniene pe lista neagra, privandu-le de finantarea internationala datorita implicarii in programul rachetelor.

Washington a impus in ianuarie sanctiuni similare pentru alte 11 companii si indivizi, datorita unui test balistic sustinut de IRGC in octombrie 2015.

"Chiar daca vor construi un zid in jurul Iranului, programul nostru nu va lua sfarsit", a declarat Generalul Amir Ali Hajizadeh, comandant al fortelor aero-spatiale ale IRGC pentru ziarul Tasnim. "Incearca sa ne sperie oricialii cu sanctiuni si invazii. Frica este principala noastra amenintare."

Oficialii amiericani au anuntat ca testele ar viola Rezolutia 2231 a Consiliului de Securitate ONU ce impune Iranului sa nu desfasoare "nicio activitate" legata de rachetele balistice capabile de a purta focoase nucleare.