Ministerul rus al Apararii a comandat peste 10.000 de medalii destinate decorarii soldatilor care au participat la operatiunea efectuata de Moscova in Siria, potrivit unui contract publicat online luni de minister, scrie AFP.

Flota rusa Foto: Captura YouTube

Cele 10.300 de medalii, care vor costa statul rus 2,2 milioane de ruble (28.900 euro), permit intelegerea amplorii operatiunii lansata de Siria in Rusia in 30 septembrie.

Kremlinul a dezmintit intotdeauna o operatiune terestra in Siria in paralel cu raidurile sale aeriene si nu a comunicat niciodata numarul de militari trimisi pe teren, admitand insa prezenta la sol a unitatilor fortelor speciale.

Ziaristii occidentali au observat insa soldati rusi in pozitiile de artilerie din apropiere de orasul antic Palmyra, cucerit duminica de fortele regimului sirian.

Potrivit fotografiilor publicate pe retelele sociale, o nava de razboi si avioane militare au fost postate pe medalii, pe fondul granitelor Siriei.

Soldatii decorati vor primi aceasta medalie pentru "participarea la operatiunea militara din Siria", potrivit sursei citate.

Potrivit informatiilor oficiale, cinci soldati rusi au fost ucisi in Siria de la inceputul campaniei.

Presedintele Vladimir Putin a anuntat in 14 martie retragerea majoritatii fortelor rusesti din Siria.